Prantsusmaa on valmis ettevõtteid riigistama

BNS
Copy
Prantsusmaa majandus- ja rahandusminister Bruno Le Maire eile G20 rahandusministrite kohtumisel toimunud pressibriifingul,
Prantsusmaa majandus- ja rahandusminister Bruno Le Maire eile G20 rahandusministrite kohtumisel toimunud pressibriifingul, Foto: FAYEZ NURELDINE/AFP

Prantsusmaa on valmis riigistama vajadusel suuri ettevõtteid, et kaitsta riigi majandust koroonaepideemia eest, ütles teisipäeval rahandusminister Bruno Le Maire.

«Ma ei kõhkle kasutamast ükskõik milliseid minu käsutuses olevaid vahendeid, et kaitsta Prantsuse suurettevõtteid,» ütles minister. «See võib toimuda läbi kapitalisüstide või aktsiaostu. Ma võin vajadusel isegi kasutada mõistet riigistamine,» lisas ta.

Prantsusmaa pole ainus, kes valmistub hädas ettevõtteid riigistama. Ka Itaalia teatas, et kavatseb koroonaviiruse pandeemiaga seotud majanduse päästeplaani raames taasriigistada pankrotis lennufirma Alitalia.

Valitsus loob firma ülevõtmiseks uue ettevõtte, mida kontrollib täielkult majandus- ja rahandusministeerium või siis riigi enamusosalusega firma, teatas valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles