Linda Nektari kasum kukkus (1)

BNS
Copy
Kääritatud jookide tehas Linda Nektar.
Kääritatud jookide tehas Linda Nektar. Foto: Eero Vabamaegi/

Joogitootja Linda Nektari käive langes mullu aastaga 3,6 protsenti 2,1 miljonile eurole, ettevõtte puhaskahjum vähenes aastaga 77 000 eurolt 45 000 eurole. 

Varem prognoosis Linda Nektar müügituluks 2,2 miljonit eurot, teatas firma börsile. Ettevõte laiendas oma tooteportfelli mullu teisel poolaastal ligi poole võrra ning valmistus uute toodete turule toomiseks.

Nõudlus uutele toodetele on otseselt tingitud klientide soovidest, mida mõjutasid Euroopa Liidu jookide klassifitseerimise põhimõtete muutused eelmisel aastal. Viimase kümnendi läbiv trend näitab Linda Nektari teatel kange alkoholi ja kõrge suhkrusisaldusega toodete tarbimise muutust kergemate ja madalama alkoholisisaldusega ning naturaalsete toodete kasutamise ja valmistusviiside poole.

Linda Nektar on sellise nõudluse kasvuks tehnoloogiliselt hästi varustatud ja on valmis klientidele pakkuma erinevaid lahendusi, spetsiaalsete kääritatud toorainete põhjal.

Kokku investeeriti mullu põhivaradesse 177 300 eurot, aasta varem investeeriti 197 800 eurot.

Ettevõte maksis 2019. aastal maksis ettevõte dividende summas 126 009 eurot. Aktsionäridele välja makstud dividendide tulumaksukulu oli 27 839 eurot.

31. detsembri seisuga oli ettevõttel 12 töötajat, üks juhatuse liige ning neli nõukogu liiget. Tööjõukulud olid 2019. aastal 346 269 eurot.

Käesolevaks aastaks prognoosib firma müügitulu kasvu 2,5 miljoni euroni. See peegeldab klientide nõudluse nihet suurema valiku ja kõrgema lisandväärtusega toodete suunas. Tootmisvõimsused on firma teatel piisavad edasiseks laienemiseks, kui turutingimused seda võimaldavad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles