Taani prokuratuur esitas Danskele süüdistuse (3)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lipud Danske Eesti peakontori ees
Lipud Danske Eesti peakontori ees Foto: Ints Kalnins / Reuters/Scanpix

Taani prokuratuur esitas Danske pangale esialgse süüdistuse rahapesureeglite rikkumise eest neljal erineval juhul. Kõik neli on seotud Danske Eesti filiaaliga.

Süüdistus põhineb prokuratuuri augustis algatatud uurimisel ning puudutab perioodi 1. veebruar 2007- jaanuar 2016. «Juhtumi põhjalik uurimine on meie huvides ja me plaanime teha igakülgset koostööd Taani prokuratuuriga,» ütles Danske tegevjuhi asetäitja Jesper Nielsen. 

Danske Eesti üksusest liikus perioodil 2007–2015 läbi 201 miljardit eurot võimalike probleemidega raha. Pole selge, kui palju täpselt kahtlaseid tehinguid oli, ent uurimise all olevast 15 000 praegusest suletud pangakontost on vähemalt 6200 kahtlased.

Hämarad tehingud on seotud panga praeguseks lõpetatud mitteresidentidest klientide äriga. Rahapesuga seoses on Taani pank uurimise all muuhulgas USA-s ning see võib firmale kaasa tuua mitme miljardi dollarini ulatuva trahvi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles