Kreeka kaotab 52 miljardi euro ulatuses maksuraha

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos.
Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos. Foto: SCANPIX

Kreeka peab tõenäoliselt maha kandma 52 miljardi euro ulatuses maksmata jäänud makse ning teenib erastamise käigus planeeritud viiest miljardist eurost vaid 1,3 miljardit, teatas Euroopa Liit neljapäeval.

Taolised numbrid selgusid Euroopa Komisjoni ekspertide koostatud raportist, mis lähetati Ateenasse, et aidata valitsust majanduskriisiga tegelemisel, kirjutab EUBusiness.

«60 miljardit eurot maksmata makse – sellest 30 miljardit käimasolevate maksujuurdlustega – on praegu Kreekas puudu,» seisis kirjas Kreeka töörühma juhataja Horst Reinchenbachi aruandes. Euroliidu ametnik märkis aga, et sellest vaid pool on teoreetiliselt kogutav ning reaalselt on lootust kätte saada vaid kaheksa miljardit eurot. Seega oleks puudujääk 52 miljardit.

Kolmapäeval teatas Kreeka rahandusministeerium, et aasta esimese kümne kuu maksulaekumised langesid möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 4,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles