Musk taandus lubadusest viia Tesla börsilt ära (3)

Armas Riives
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla tegevjuht Elon Musk.
Tesla tegevjuht Elon Musk. Foto: TORU HANAI / REUTERS

Tesla tegevjuht Elon Musk teatas reede hilisõhtul, et taandub oma kahe nädala tagusest lubadusest viia ettevõte börsilt minema, mis on muutunud elektriautode tootja aktsiad väga muutlikuks.

Musk tegi Twitteris börsilt lahkumise ettepaneku 7. augustil, millele järgnes tugev aktsialangus keskeltläbi viiendiku võrra, vahendab CNN

Muski sõnul sai plaan Tesla börsilt ära viia investoritelt liigset kriitikat. Samuti tunnistab Musk, et Tesla börsilt väljumine võib osutuda raskemaks, kui ta kunagi arvanud oleks. Seetõttu loobub ta väljakäidud plaanist ja Tesla jääb endistviisi börsile. 

Musk on siiani väitnud, et börsilt lahkumist aitab finantseerida Saudi Araabia riigivarafond, kuid tegelikkuses pole konkreetset kokkulepet veel saavutatud.

Tesla aktsia saavutas pärast nüüdseks kurikuulsat säutsu rekordilise hinna 380 dollarit. Aktsia alustas pärast avaldust tasemel 293 dollarit ja taastus päeva lõpuks 308 peale, mis oli umbes üheprotsendiline tõus.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles