Eurogrupi juht Juncker: täna saabub tõehetk

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Täna õhtul algava Euroopa Liidu tippkohtumise eel kinnitas eurogrupi juht, Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker, et üksikasjalikku võlakriisi lahendamise plaani kohtumisel ei tule, küll tuleb kokkulepe kriisi lahendamise üldistes suundades.

«Tõehetk on saabumas. Peame langetama jätkusuutlikud otsused,» vahendab Bloomberg Junckeri sõnu.

Kohtumine peab tema sõnutsi andma lahenduse Kreeka võlakirjainvestorite kaotuste küsimuses, EFSFi võimenduse suurendamises kui pankade rekapitaliseerimise küsimustes.

Samuti oodatakse Itaalialt konkreetseid meetmeid eelarvepuudujäägi vähendamiseks.

«Tõenäoliselt ei suuda me iga küsimust sõnastada viimse detailini, kuid põhisuunad peavad täna selgeks saama,» lausus Juncker.

Briti ajaleht The Guardian kirjutas täna, Kreeka ajalehele Kathimerini tuginedes, et Kreeka võlakirjade omanikud saavad  iga 100-eurose võlakirja kohta 15 eurot sularahas ja 35 eurot 30-aastaste võlakirjadena intressiga 6 protsenti aastas.

Saksamaa Bundestag andis täna kolmetunnise arutelu järel kantsler Angela Merkelile volitused EFSFi suurendamiseks. Kantslerit toetas 503 seadusandjat, vastu oli 89 ja neli olid erapooletud. Saksamaa parlament otsustas, et Euroopa Keskpank ei pea rohkem võlakirju ostma ning EFSFi ei tohi rahastada otse Euroopa Keskpangast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles