EFSF Sloveenia pärast ohus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia endine peaminister Borut Pahor.
Sloveenia endine peaminister Borut Pahor. Foto: SCANPIX

Sloveenia parlamendiliikmed saavad vaatamata 20. septembril kukkunud valitsusele hääletada EFSFi üle, kuid heakskiidu saamine võib osutuda problemaatiliseks, rääkis endise peaministri välispoliitika nõunik Barbara Raflak.

Sloveenia parlament kavatseb EFSFi üle hääletada 27. septembril nagu algselt plaanitud, kirjutab EUObserver. Et parlament eelnõu ka heaks kiidab, on Raflaki sõnul aga kahtlane.

«Kui rahanduskomisjon eile kohtus (et EFSFi üle hääletada), oli hääletustulemus väga napp. See läks läbi seitsme poolthäälega kuue vastuhääle vastu. Meil juba oli vähemusvalitsus ja terve opositsioon on selle vastu,» rääkis nõunik.

Raflaki sõnul on rahvale väga raske seletada, miks valitsus teeb oma eelarves kärpeid, kuid samal ajal abistab kreeklasi.

Sloveenia vasaktsentristlik valitsus kukkus eile pärast parlamendis toimunud umbusaldushääletust. Tõenäoliselt toimuvad aasta lõpus erakorralised valimised.

Valitsuse vastu hääletas 51 parlamendiliiget, 36 toetas peaministri Borut Pahori vähemusvalitsust ja üks inimene ei hääletanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles