Eesti investeeringud Leedusse ulatuvad 1,3 miljardi euroni aastas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti otseinvesteeringud Leetu ulatuvad aastas ligikaudu 1,3 miljardi euroni, samas Leedu investeeringud Eestisse on aastas ligi 230 miljonit eurot ehk on umbes viis korda vähem.

«Otseinvesteeringute osas on Leedu prioriteedid pigem Poola ning Valgevene,» ütles Eesti suursaadik Leedus Tiit Naber möödunud nädala lõpus ajakirjanikega kohtudes.

Suursaadik lisas, et oma mõju investeeringutele oli ka majanduskriisil ning seega on paljud ettevõtted praegu ooterežiimil.

Olulisemate Leedus tegutsevate Eesti firmadena tõi suursaadik välja BLRT, Eesti Energia tütarfirma Enefiti, lennufirma Estonian Airi ning Lux Expressi. Enefiti potentsiaal Leedu turul on saadiku hinnangul suur ning selle aasta eesmärgiks olevat energiafirmal oma senist turuosa kahekordistada.

Lisaks on Naberi sõnul Leedu turul tugevalt esindatud ka Eesti kindlustusfirmad ning toiduainetööstus.

Vastates küsimusele, kas Eesti ettevõtteid nähakse Leedus ka konkurentidena, vastas suursaadik, et negatiivset suhtumist ei ole tema kõrvu ulatunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles