Nõo Reaalgümnaasium: iga kool võiks millegi poolest teistest eristuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Nõo põhikooli õppealajuhataja Anneli Korela ja Nõo reaalgümnaasiumi direktor Jaanus Järveoja
Pildil Nõo põhikooli õppealajuhataja Anneli Korela ja Nõo reaalgümnaasiumi direktor Jaanus Järveoja Foto: Margus Ansu

Nõo reaalgümnaasiumi direktori Jaanus Järveoja sõnul võiks iga kool millegi olulise poolest teistest eristuda. Lisaks sellele, et eristumine aitab kaasa kooli tuntusele, aitab see luua ka oma kooli tunnet ja liidab inimesi.

«Samas, kui koolil on juba pakkuda midagi erilist, siis oleks mõistlik sellest võimalikke huvilisi teavitada,» nentis Järveoja.

Selleks ei pea tema sõnul kulutama hiigelsummasid, ei pea kohe osalema messidel või tellima telereklaame. Nõo reaalgümnaasium peab oluliseks teavitustöö tegemist põhikooli õpilaste hulgas. «Kas seda nimetada müümiseks, turunduseks või potentsiaalsete õpilaste teavitamiseks, on pigem maitse asi.» ütles Järveoja.

Ühelt poolt on kooli eesmärk saada kõige tublimaid, motiveerituimad õpilasi, kuid sama oluline on pakkuda võimalust omandada reaalainete suunalist keskharidust ka keskmisele õpilasele. Tihtipeale maalastel kodu lähedal selleks võimalus puudub, linnakooli minekuks ei piisa vanematel raha või ei õnnestu läbida konkurssi.

«Loomulikult on ka meil katsed ja konkurss, aga see ei ole siiski nii tihe kui linnakoolides.»

«Eks oma osa meie tuntuses ole ka meie ühiselamul, kus elab 220 õpilast. See annab võimaluse hakkama saada väiksemate kuludega ning kogeda juba üsna noorena suhteliselt iseseisva eluga hakkama saamist. Ka lapsevanemal on julgem oma last suunata ühiselamusse kui erakorterisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles