Tele2: heaks teenindajaks saab kolme aastaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 logo
Tele2 logo Foto: Toomas Huik

Tele 2 kinnitusel saab heaks teenindajaks ajaga ning alles see, kes on omal alal töötanud kolm aastat, on väga heal tasemel.

Klienditeenindajad on palgaedetabelites tagapool ja töötute ridades eesotsas. Samas peaks iga ettevõtte eesmärk peaks olema püsiklientide loomine, selleks on vaja aga häid klienditeenindajaid. Mobiilifirmade kinnitusel kulub klienditeenindaja koolitamisele pikk aeg.

Tele2 klienditeenindajate ettevalmistusaeg on erinev, sõltuvalt sellest, millisesse teeninduskanalisse inimene tööle läheb. Kõigepealt läbib tulevane teenindaja Tele2-s baastreeningu, millele järgneb praktika. Sellele järgneb omakorda järelkoolitus, mille käigus võetakse läbi keerulisemad teenindusprotseduurid.

«Heaks teenindajaks saab ajaga. Võib öelda, et teenindaja, kes on töötanud oma valdkonnas kolm aastat, on väga heal tasemel. Edasijõudnud teenindajad saavad igal aastal vastavalt staažile ning kogemusele koolitust, et jõuda kvalifikatsioonis järjest kõrgemale tasemele,» lausus ettevõtte kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov.

Ka EMT kinnitusel kulub klienditeenindaja koolitamisele paras ports aega. «Enne kuud ei saa keegi üldse leti taha, ja järgmiste kuude jooksul on kindlasti olemas ka inimene, kes uut müügikonsultanti suunab,» kommenteeris EMT turundus-kommunikatsiooni osakonna juhataja Riho Jürvetson.

«Esimene kuu kulub täielikult õppimisele. Pärast seda saab ta endale veel mentori, kes selgitab teeninduse üksikasju,» lisa ta.

Sealt edasi toimuvad täiendkoolitused uuenduste, uute seadmete, tehnoloogia, uute pakettide, uute teenuste kohta, mida turule tuuakse. Taolisi täiendkoolitusi toimub igakuiselt ja vahest ka tihedamini.

Elisa Teenusoperaatorüksuse juhi Andrus Hiiepuu sõnutsi on koolitusprogrammid seotud ka klienditeenindajate palganumbritega.

«Teenindaja saab olla kliendisõbralik ja empaatiline siis, kui tema enda väärtused on paigas, ta tuleb tööle hea tujuga, tunneb, et ta on vajalik ja et tema töö on väärtustatud,» lisas Gorstov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles