Eurogrupi president: me peame võlakriisile leidma põhjaliku lahenduse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurogrupi president, Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker täna Brüsselis eurotsooni liidrite kohtumisele saabumas.
Eurogrupi president, Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker täna Brüsselis eurotsooni liidrite kohtumisele saabumas. Foto: SCANPIX

Euroopa liidrid peavad täna leidma võlakriisile kõikehõlmava lahenduse, sest turud ootavad just seda, lausus Eurogrupi president Jean-Claude Juncker.

Juncker ei usu, et liidrid tänasel kohtumisel uue pangamaksu osas kokku lepiksid. «Mul on tunne, et pangamaksu kokkulepet ei sünni,» vahendas Bloomberg Junckeri sõnu.

Junckeri sõnutsi tuleb teha kõik, et välistada Kreeka nn selektiivset maksejõuetust, mis ohustaks ka euroala teisi riike, samas ei saa seda aga välistada.

Juncker tõdes ka, et on hea, et Prantsusmaa ja Saksamaa jõudsid omavahel kokkuleppele juba enne ametlikku kohtumist, kuid keeldus üksikasju kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles