Maavalitsus nõuab Estonian Airilt lepingu täitmise jätkamist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare lennupäevad.
Kuressaare lennupäevad. Foto: Küllike Rooväli

Saare maavalitsus kavatseb Tallinna-Kuressaare lennuliini teenindavalt Estonian Airilt nõuda kuni 2013. aasta sügiseni kehtiva liinilepingu täitmise jätkamist, vaatamata sellele, et lennufirma ähvardab lisatoetuse saamata jäämisel tänavu 1. septembrist lepingu ennetähtaegselt lõpetada.


Saare maavanema Toomas Kasemaa sõnul ei vasta Estonian Airi väljapakutud variandid – dotatsiooni kahekordistamine või senise dotatsiooniga lennugraafiku muudatus – riigihangete seaduse ja lennufirma poolt riigihankel tehtud pakkumuse ning kehtiva lepingu mõttele, sisule ning maksumusele, kirjutab Meie Maa.

«Maavalitsus tellijana eeldab, et hankel esitatud andmed on tõesed ja ettevõte on arvestanud reisijate vajadusega jõuda õigeaegselt sihtpunkti,» ütles Kasemaa.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et maavalitsus on tänavu juba toetuse summat suurendanud põhjendatud kulude tõusu osas. Maavanem märkis ka, et Avies lendab Hiiumaa liini enam kui poole väiksema dotatsioonisumma eest ühe lennu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles