Obama palus Bushilt abi autotööstuse toetuseks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George W. ja Laura Bush koos Michelle ja Barack Obamaga eile Valge Maja ees.
George W. ja Laura Bush koos Michelle ja Barack Obamaga eile Valge Maja ees. Foto: AP / Scanpix

Eelmisel nädalal Ameerika Ühendriikide järgmiseks presidendiks valitud Barack Obama haaras kõhklematult majanduskriisil sarvist.


Ajalehe The New York Times andmetel palus Obama president George W. Bushilt abi raskustega heitleva autotööstuse jaoks, vahendas

Reuters

.

Obama ja Bush ning nende abikaasad kohtusid eile Valges Majas.

Demokraadid on nõudnud Bushi valitsuselt 700 miljardi dollari suurust abipaketti autotööstuse toetamiseks.

Partei hinnangul on selle valdkonna aitamine eluliselt tähtis turgude tasakaalu taastamise ja sadade tuhandete autotööstuses leiba teenivate inimeste toimetuleku seisukohast.

Pärast valimisvõitu lubas Obama, et autofirmade aitamine on üks esimestest asjadest, millega ta kavatseb oma ametiajal tegeleda.

The Timesi teatel olevat Bush lubanud abi autotööstusele juhul, kui Obama ja demokraadid ei vastusta USA ja Colombia vahelise vabakaubandusleppe sõlmimist.

Bushi hinnangul aitaks kõnealune leping kaasa rahvusliku julgeoleku paranemisele kriitilises piirkonnas. Demokraatide ridades on kavandatav leping tekitanud suurt vastuseisu.

Ühendriikide ajaloo esimese tumedanahalise presidendi ametisse astumise tseremoonia toimub 20. jaanuaril 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles