Analoog-TV sulgemine kahandas AS Levira käivet

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Analoogtelevisiooni levi väljalülitamine Eestis eelmise aasta 1. juulil. Pildil Levira juhatuse liige Tiit Tamm.
Analoogtelevisiooni levi väljalülitamine Eestis eelmise aasta 1. juulil. Pildil Levira juhatuse liige Tiit Tamm. Foto: Toomas Huik.

AS Levira üldkoosolek kinnitas täna ettevõtte lõppenud majandusaasta aruande, mille järgi oli äriühingu konsolideeritud müügitulu 9,3miljonit eurot ja puhaskasum 1,5 miljonit eurot, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. 


Levira müügitulu vähenes võrreldes eelmise majandusaastaga 16 protsenti, langus tulenes analoogtelevisiooni võrkude sulgemisest ja vastava teenuse osutamise lõpetamisest.

Samas kasvas eksporditavate teenuste osakaal käibes, moodustades 21 protsenti kogu müügitulust ja suurenedes aastaga pea kaks korda. Ettevõtte puhaskasum vähenes aastaga 62 protsenti.

Üldkoosolekul otsustati maksta aktsionäridele dividendidena välja 439 500 eurot ehk 2,93 eurot aktsia kohta ning kanda ülejäänud osa kasumist jaotamata kasumi hulka. Jaotamata kasumi jääk on pärast dividendide väljavõtmist 10,8 miljonit eurot.

Muuhulgas plaanib AS Levira käesoleval majandusaastal ehitada välja ja võtta kasutusele kolm uut digilevivõrku. Jätkuvalt loodetakse kasvatada eksportteenuste mahtu. 2012. aasta kevadel plaanitakse taasavada renoveeritud Tallinna Teletorn.

AS Levira omanikud on Eesti Vabariik (51 protsenti) ja TDF S.A.S. (49 protsenti). AS Levira on televisiooni ja telekommunikatsiooniteenuseid osutav ettevõte. Eestis ollakse peamiselt tuntud kui tele- ja raadioprogrammide edastaja.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles