Kallas: Balti riigid peaks euroraha ümbermängimisel rõhuma okupatsioonile (8)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Eesti peaks koos teiste Balti riikidega rõhuma okupatsiooniajale, kui Euroopa Komisjon tahab tõepoolest muuta ühtekuuluvusfondist väljamakseid meile ebasoodsamas suunas, leiab eurosaadik ja Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Brüssel tahab muuta senist praktikat, kus ühtekuuluvuspoliitika raha jagatakse peaaegu eranditult ainult sisemajanduse kogutoodangu järgi ühe inimese kohta, kirjutab ERR.

Põhimõte tahetakse välja vahetada palju põhjalikumate kriteeriumide vastu, mis hõlmaksid noorte töötust, haridust, keskkonda, migratsiooni ja innovatsiooni.

Kallas ütles ERRile, et ühtekuuluvuspoliitika eesmärk on siiani olnud elatustaseme ühtlustamine ehk eri piirkondade järeleaitamine, et kogu Euroopa oleks sama elatustasemega.

«See on siiani tähendanud eelkõige vaesemate järeleaitamist, mitte niivõrd hättasattunud jõukamate riikide aitamist juhuks, kui neil peaks see vajadus tekkima,» märkis Kallas.

Loe lähemalt ERRi uudistest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles