ERR.ee: investorite liidu arvates pettis SEB inimesi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Investorite liit leiab, et SEB Pank pettis Likviidsusfondi osakuid allahinnates investoreid.


Liidu juhi Heldur Meeritsa sõnul tahaksid investorid teada, kas pank hindas vaid Islandi pankade väärtpabereid valesti või on fondi allahindamise taga midagi enamat, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Ühist pöördumist pole investorite liit veel teinud, kuid Heldur Meerits ütles, et raha kaotanud ja petta saanud on investorid küll.

«See, mis on juhtunud on selgelt erinev nendest põhimõtetest, mida SEB on oma likviidsusfondi juures välja öelnud. Midagi on likviidsusfondi juhtimisel läinud meie riskide haldamisega väga viltu,» arvas investorite liidu juhatuse liige Heldur Meerits.

«Me üritame oma järelvalvelise menetlusega tuvastada, kas investoritele on antud tasakaalustatud informatsiooni,» ütles finantsinspektsiooni juhatuse esimees Raul Malmstein ning lisas, et hetkel on põhjust selles kahelda, kuna inspektsioon on saanud terve rea ka SEBi klientide kaebusi.

Samuti on äratanud kahtlust see, miks võeti paar päeva enne fondi vara ümberhindamist fondist paarsada miljonit krooni välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles