Kahjumis Saksa suurpank maksab juhtidele ulmelisi preemiaid

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: SCANPIX

Kuigi Saksamaa suurim pank Deutsche Bank AG teenis mullu juba kolmandat aastat järjest kõva kahjumit, maksavad nad juhtivtöötajatele kokku fantastilise preemia – 2,2 miljardit eurot.

Kuigi ettevõtte eelmise aasta kahjum ulatus 735 miljoni euroni, maksti välja aastate suurim preemiapakett. Alates raskustesse sattumisest 2015. aastal tõmbas Deutsche Bank boonuste ja kompensatsioonidega oluliselt tagasi. Möödunud aastal maksti neid «vaid» 546 miljonit eurot.

Panga juht John Cryan ütles, et tänavuse preemia suurus on kindlasti vaieldav, kuid pangal polnud erilist valikut. Selleks, et häid töötajaid pangas hoida, tuleb neile ka hästi maksta, märkis ta. Seetõttu on kopsakad boonused panga enda huvides, vahendab Bloomberg.

Vahepealsetel aastatel kokku kuivanud preemiad on jätnud Deutsche töötajate moraalile kõva jälje. Nende motivatsioon on viimase 10 aasta madalaimal tasemel.

Kõige enam preemiad teenisid Deutsche Banki investeerimispankurid, kellele läks rohkem kui pool kogu paketist. Pangajuht Cryan ise sai näiteks 3,4 miljonit eurot preemiat.  

Saksamaa väljapaistvama panga jalgealune on viimastel aastatel tõsiselt kõikunud. Pank pidi USA valitsusele maksma pea 7 miljardit eurot trahve. Nii mõnedki analüütikud kahtlesid, kas Deutsche Bank on üldse võimeline ilma väljaspoolse abita ellu jääma. Lisaks on panka räsinud rahapesuskandaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles