Goldman Sachs plaanib pärast Brexitit kolida Frankfurti ja Pariisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachs
Goldman Sachs Foto: SCANPIX

USA investeerimispank Goldman Sachs plaanib oma Euroopa peakontori viia pärast Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumist Frankfurti ja Pariisi.

Goldman Sachsi tegevjuht Lloyd Blankfein ütles Prantsuse ajalehele Le Figaro, et Brexiti tõttu on pank sunnitud oma äri detsentraliseerima. «Meil ei saa olema enam vaid üks vaid kaks keskust, Frankfurtis ja Pariisis, sest need on Euroopa tugevaimad majandused,» ütles Blankfein täpsustamata kui paljuid töökohti käik mõjutaks.

Goldman Sachsil on Ühendkuningriigis praegu 6000 töötajat ning prognooside kohaselt jäädakse riiki ka pärast Brexitit. «Sellest hoolimata, meil saab olema mandril rohkem töötajaid,» ütles Blankfein.

Ta lisas, et osa töötajaid võivad soovi korral Londonist ära kolida, kuid pank plaanib ka uusi inimesi palgata. Tema sõnul eelistavad paljud ameeriklased elada pigem Pariisis kui Frankfurtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles