Vitsur: tööstuse osakaal on liiga väike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur
Heido Vitsur Foto: Peeter Langovits

Eesti arengufondi majanduseksperdi Heido Vitsuri kinnitusel on tööstuses alla viiendiku töökohtadest, sellepärast näitabki tööstus suuri kasvunumbreid, mis käivad sootuks teist rada ülejäänud majandusest.

Statistikaameti kinnitusel kasvas jaemüük eelmise aasta sama ajaga võrreldes 5 protsenti, toidukaupade jaemüük aga koguni vähenes protsendi võrra, tööstustoodang näitab aga 30-protsendilist kasvu eelmise aasta sama kuuga võrreldes juba seitsmendat kuud järjest.

«Kui vaadata majanduse struktuuri, siis tööstuse osa sellest on küllaltki väike. Tööstustoodangu kasv ei ole seotud palkade tõusu ja uute töökohtade loomisega ning sealt eriti tarbimist ei tule,» nentis Vitsur.

«Kui Soomega võrrelda, siis seal annab tööstus kaks korda suurema protsendi nii hõivatusest kui sisemajanduse kogutoodangust.»

Vitsuri kinnitusel ei saa jääda lootma ka teenustesektorile, kuna väljaspool pangandust ja IT-sektorit on see keskpärase tootlikkusega. Seega peaks seadma eesmärgiks tööstussektori osatähtsuse suurendamise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles