Lugejatele on aed eelkõige võimalus tervist turgutada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gallupile vastanutest pidas enamik aia juures olulisemaks võimalust olla värskes õhus ja turgutada tervist.
Gallupile vastanutest pidas enamik aia juures olulisemaks võimalust olla värskes õhus ja turgutada tervist. Foto: SCANPIX

Paljude portaali Aed ja Kodu lugejate jaoks on aed eelkõige koht, kus olla vabalt värskes õhus ja turgutada oma tervist.

Värskes õhus viibimist ja võimalust olla hea tervise juures pidas aia puhul kõige olulisemaks 55 protsenti vastanutest. Kokku oli vastajaid pea 600.

Populaarsuselt teine vastusevariant oli võimalus luua ilus koduümbrus. Seda pidas aia juures kõige olulisemaks 17 protsenti vastanutest.

Neid, kes peavad aeda eelkõige söögipoolise kasvatamiseks, oli üllatuslikult isegi vähem kui kümnendik – kõigest kaheksa protsenti.

Samuti ei kinnitanud Aia ja Kodu gallup Husqvarna rahvusvahelises aiauuringus ilmnenud trendi, et aed omandab üha enam ja enam sotsiaalset funktsiooni ehk muutub elutoa laienduseks, kus võtta vastu külalisi. Gallupile vastanutest pidas aeda eelkõige kohaks, kus veeta aega sõprade-tuttavatega, vaid 3,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles