Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Bensiini ja diislikütuse hind langes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mirjam Mäekivi, Sirje Niitra
Copy
Bensiinitankuri püstol
Bensiinitankuri püstol Foto: Corbis/Scanpix

Täna kell 10 langetas Neste kõigis oma tanklates Eestis bensiini hinda 70 senti ning diislikütuse hinda 1,1 krooni liitri kohta, langusega läksid kaasa ka teised Eesti suuremad kütuse jaemüüjad.


Bensiin 95 maksab enamikes Neste jaamades nüüd 15,6 krooni, bensiin 98 16,1 krooni ja diislikütus 16,95 krooni.

Hinnalanguse põhjustas sisseostuhindade langus, teatas Neste.

Samapalju langetas bensiini ja diislikütuse hinda kohe ka Olerex.

Olerexi turundusjuht Antti Moppel ütles, et mootorikütuste hind langes tänu eelmisel nädalal maailmaturul aset leidnud massiivsele hinnalangusele.

Eelmiseks reedeks oli nafta hind langenud aastatagusele tasemele. Moppeli sõnul on selle taga kogu maailmas vähenev nõudlus.

«Kohe-kohe langetame ja samas suurusjärgus,» ütles Lukoili hulgimüügi juht Mihkel Niinemäe poole 12 paiku.

Alexela Oili müügidirektor Aivar Räim lausus, et hinnasilte on juba hakatud välja vahetama ja üle Eesti peaks asjaga ühele poole saama keskpäevaks.

Lõpuks teatas ka Eesti Statoil, et tulenevalt sisseostuhindade langusest ning konkurentsist kohalikul mootorikütuste langetab langetab kell 12 diislikütuse jaehinda 1 kroon ja 10 senti liitrilt ning mootoribensiinide 95, 95 Ultima ja 98 Ultima jaemüügihindu 70 senti liitrilt.

Märksõnad

Tagasi üles