Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Ei maksud ega bürokraatia: Eesti tehnoloogiaettevõtted paljastavad oma suurimad takistused

Copy
Fotol on Inissoni Tallinna ja Lagedi tehaste juht Nadežda Dementjeva. Inission pakub ettevõtetele kohandatud elektrooniliste ja mehaaniliste toodete arendust ja tootmist. 
Foto on illustratiivne.
Fotol on Inissoni Tallinna ja Lagedi tehaste juht Nadežda Dementjeva. Inission pakub ettevõtetele kohandatud elektrooniliste ja mehaaniliste toodete arendust ja tootmist. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti eksportivaid tehnoloogiaettevõtteid ei sega kõige rohkem maksud ega bürokraatia, vaid hoopis uutele turgudele murdmine, kõrged energiahinnad ja oskustööjõu puudumine, näitas Eesti Masinatööstuse Liidu värske uuring. 

Üle Eesti mitmekümnele tuhandele inimesele tööd pakkuvate ja pea täies mahus eksportivate tehnoloogiaettevõtete suurimad mured pole praegu mitte paljuräägitud maksud ja bürokraatia, vaid hoopis uutele turgudele murdmine, energia hind ning oskustööjõu puudus, näitab Eesti Masinatööstuse Liidu värske uuring.

Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuhi Andri Harani sõnul selgus augustis ja septembris tehnoloogiaettevõtete omanike ja juhtide seas läbiviidud uuringust, et valitsus saaks ja peaks astuma samme, et kasvatada Eesti suure lisandväärtusega eksporti.

Tagasi üles