Keskkonnaministeeriumi hanke võitis kalleim firma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. Foto: Liis Treimann.

Keskkonnaministeeriumi korraldatud tuhamägede kattematerjalide hankelt ei taha hajuda kokkumängukahtlused, sest minister Jaanus Tamkivi tunnistas edukaks konkurentidest kuni 2,6 miljonit eurot kallima pakkumise teinud ning ainsana kvalifitseerunud ASi VIACON Eesti, kirjutab Äripäev.

Mullu detsembris käskis riigihangete vaidlustuskomisjon ministeeriumil viia hankedokumendid riigihangete seadusega kooskõlla, sest seal oli konkurentsi kahjustavaid nõudeid, mis võisid luua eeliseid ühele pakkujale.

Kuigi ministeerium muutis dokumente, leiavad konkurendid ikka, et hankele saigi kvalifitseeruda vaid Saksamaa ettevõtte NAUE GmbH toodang. Seda müüb Rootsi-Eesti ühisfirma VIACON Eesti.

«Tarnijad on korduvalt rõhutanud, et Euroopa Liidu hangetes ei saa sees olla tootmistehnoloogilisi kirjeldusi, vaid ette tuleb anda vajalikud tehnilised karakteristikud,» lausus hankelt kõrvale jäänud Hydroseali juhatuse liige Enn Kulp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles