Brexit kolm kuud hiljem: nael põhjas, börs tipus

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti-Eesti Kaubanduskoja juhatuse esimees James Oates näeb Brexitis Eestile võimalust, sest me oleme modernne riik.
Briti-Eesti Kaubanduskoja juhatuse esimees James Oates näeb Brexitis Eestile võimalust, sest me oleme modernne riik. Foto: Erik Prozes

Suurbritannia naela kurss dollari suhtes kukkus sel nädalal enam kui 30 aasta madalaimale tasemele, Londoni börs seevastu tegi uusi rekordeid. Isegi euro suhtes nõrgenes brittide valuuta tasemele, mida nähti viimati viis aastat tagasi.

Peamiselt on selle põhjuseks peaminister Theresa May sõnad, et brittide lahkumisläbirääkimised algavad kõige hiljem järgmise aasta märtsis, ning investorid kardavad, et ees ootab nn tugev Brexit (ingl k Hard Brexit).

Investorid kardavad, et brittide lahkumine mõjub halvasti kaubavahetusele ning laastab riigi finantssektorit. Sealjuures on London üks maailma olulisemaid finantskeskusi. Ainuüksi sealne pangandussektor annab tööd enam kui poolele miljonile inimesele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles