ETK: hoolitseme, et poed saaksid infot pakendite vastuvõtmise kohustusest

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) turundusdirektori Monika Heinranna sõnul ilmnes Postimehe artiklist, et kõigi kaupluste töötajad pole paraku tõepoolest pakendite tasuta vastuvõtmise kohustusest piisavalt informeeritud ning nad püüavad olukord parandada.

Keskkonnainspektsiooni hiljutine reid näitas, et enamik kaupmehi ei tea midagi oma kohustusest pakendijäätmeid tasuta vastu võtta. Nagu paljud inimesed, ei tea ka poodnikud, et tühjaks söödud juustukarbi või makaronipaki võib viia täiesti tasuta tagasi poodi, kust see on ostetud. Selliseid rikkumisi tuvastas inspektsioon ka ETK-le kuuluvates kauplustes.

«Kahjuks ilmneb, et kõigi töötajate informeeritus antud valdkonnas ei ole täna piisav. Kontrollime üle sellekohase info olemasolu kõigis kauplustes ning puudumisel tegeleme sellega, et see oleks olemas,» ütles Heinrand Postimees.ee´le.

Tagatisrahata müügipakendite vastuvõtmise on ETK tema sõnul andnud kooskõlas pakendiseadusega üle Eesti Taaskasutusorganisatsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles