Iga kaardimakse nõuab ühe eurosendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaupmeeste Liidu tegevdirektor Marika Merilai.
Eesti Kaupmeeste Liidu tegevdirektor Marika Merilai. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa kaubandusettevõtete katusorganisatsiooni EuroCommerce andmetel ei ole kaardimaksega seotud otsesed kulud pangale üle 1 eurosendi, seega ei peaks  teenustasud Eesti Kaupmeeste Liidu tegevdirektori Marika Merilai sõnul olema seotud ostusummaga.

Suurematel kaubanduskettidel on tasu kaardimakse eest tavaliselt protsent või poolteist. Kauplustes, kus käive on väiksem, on teenustasud ühe tehingupealt suuremad.

«Kaardimaksete teenustasude küsimus on aktuaalne nii Eestis ja ka Euroopas. Kaardimaksete teenustasud lepitakse kokku panga ja kaubandusettevõtte vahelises lepingus. Siinjuures peab märkima, et kaardimaksete teenustasud jaekaupmeestele on aastate jooksul alanenud, kuid siiski leiame, et tasumäärad on suhteliselt kõrged ja peaksid olema seotud kulupõhise arvestusega,» kommenteeris Merilai.

Tulevikus, ühtse euromaksete piirkonna (SEPA) programmi rakendamise käigus, toob erinevate teenustasude ühtlustamine Euroopas Merilai sõnul loodetavasti kaasa kaardimaksete teenustasude alanemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles