Reformierakond lubab nutitelefoniga valimise võimalust 2013. aastal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimissedelid.
Valimissedelid. Foto: Peeter Langovits

Reformierakond avalikustas erakonna IT-poliitika programmi, lubades muu hulgas nutitelefoniga valimise võimalust 2013. aastal kohalike omavalitsuste volikogude valimistel.

«Eesti peab saama e-riigist i-riigiks. Reformierakonna eesmärk on Eestist maailma juhtiva e-ID lahenduste tootja kujundamine. Oleme eestvedajaks Euroopa digiteenuste ühisturu väljaarendamisel, ennekõike digitaalse isikutuvastamise rahvusvahelise süsteemi rajamisel. IT-haridus peab saama riiklikuks prioriteediks,» ütles Valdo Randpere erakonna pressiesindaja teatel.

Randpere sõnul on infoühiskonna arengul võtmetähtsusega ülikiire interneti võimaldamine igasse kodusse ja ettevõttesse, kõikjal Eestimaal ning seda mõistliku hinnaga.

«Riigi e-teenused peavad olema ühtsed, mugavad ja lihtsad – ID-kaart ja mobiil-ID peavad tagama turvalise pääsu igale Eesti teenusele,» lausus Randpere, rõhutades, et kindlasti peab riik tagama e-teenuste turvalisuse ja isikuandmete kaitse.

«Uuendusena soovime luua e-Eesti versiooni nutitelefonidele, tagades seeläbi mugavaima e-teenuste kättesaadavuse,» lisas Randpere.

«E-demokraatia arendamine kaasamise ja läbipaistvuse suurendamiseks on Reformierakonna prioriteet. Mobiil-IDga on võimalik valida 2011. aasta riigikogu valimistel ja nutitelefoniga juba 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel. Samuti peab Eesti saama interneti seadusloome eeskujuks maailmas,» sõnas Randpere.

Randpere märkis, et e-demokraatiaga samaväärselt on oluline edendada e-õpetust, laiendades e-kooli võimalusi ning võimaldada emakeele ja rahvuskultuuri hoidmine, tutvustamine ja arendamine ka e-keskkonnas. «Selleks arendame õigekeele- ja keeleuuenduste e-keskkonna, jätkame tõlkesõnaraamatute digitaliseerimist koostöös Google‘iga ja rahvuskultuuri digitaliseerimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles