Ootusi ületanud Alphabeti aktsia eest maksti rekordhinda

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alphabeti (Google'i) peakorter.
Alphabeti (Google'i) peakorter. Foto: Kristoffer Trippelaar / Sipa USA

Alphabeti nime all New Yorgi börsil kauplev Google'i emafirma ületas eile teatavakstehtud kvartalitulemuses analüütikute ootusi, misjärel kerkis aktsia hind rekordkõrgele, 741 USA dollarini.

Aasta kolmandas kvartalis ulatus Alphabeti käive 18,7 miljardi dollarini, 13 protsendi võrra enam kui mullu samal ajal. Tulu aktsia kohta oli 7,35 dollarit, ületades analüütikute ootusi ligi 15 sendiga.

Ehkki internetireklaami keskmine hind ühe kliki kohta on aastaga kukkunud 11 protsenti, on reklaame klikitud tänavu 23 protsenti enam kui mullu. Kokku on Alphabeti tulu reklaamist kasvanud aastaga 13 protsenti 16,8 miljardi dollarini.

Samuti teatas Alphabet, et ostab ligi viie miljardi dollari eest tagasi C-klassi aktsiaid. Reutersi teatel on investorid ammu survestanud firmat, et see jagaks omanikega oma 72 miljardi dollarini ulatuvat akumuleerunud kasumit, kuid aktsiate tagasiostuotsus tuli siiski paljudele meeldiva üllatusena.

Head tulemused ja aktsiate tagasiostuprogramm pani endiselt lühendi GOOG all Nasdaqi börsil kaupleva Alphabeti aktsia järelturul ligi kümne protsendi võrra tõusma, tehes ühtlasi ka uue hinnarekordi: 741 dollarit. Arvestades seda hinda on Alphabeti väärtus poolesaja miljardi dollari juures, millega ettevõte saab Apple'i järel teise koha S&P 500 indeksis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles