Kreeka annab pensionäridele 100 miljonit eurot

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkuhoiumeetmete vastu protestivad Kreeka pensionärid.
Kokkuhoiumeetmete vastu protestivad Kreeka pensionärid. Foto: SCANPIX

Kreeka valitsus teatas reedel, et eraldab 100 miljonit eurot vanuritele, kelle aastane pension jääb alla 10 500 euro.


Pensionilisa hakkavad seega kord aastas, igal detsembril, saama need inimesed, kelle pension jääb alla 13 700 krooni kuus.

Kui aastane pension on vähem kui 7000 eurot, siis ulatub pensionilisa 300 euroni. Kui vanuri aastane pension jääb 7000 ja 10 500 euro vahele, siis saab ta igal detsembril lisaks 100 eurot, vahendas EUbusiness AFPd

Teade pensionilisast tuli kolm nädalat enne kohalikke valimisi, mis on esimene tõeline proovikivi oktoobris võimule tulnud sotsialistlikule valitsusele.

Kreeka valitsuse karmid kokkuhoiumeetmed riigivõla vähendamiseks on kutsunud esile suuri avalikke proteste. Kärpeprogrammi raames on muuhulgas vähendatud tänavu pensione 10 protsenti. 100 eurot pensionäridele on kõik, mis valitsusele võimalik anda, et aidata elanikkonna rühmasid, keda säästumeetmed on mõjutanud, teatasid rahandus- ja tööministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles