Kiviõli linnapea: tööstuse seiskumisel ähvardab sotsiaalne katastroof

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli
Kiviõli Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Kiviõli linna ähvardab sotsiaalmajanduslik katastroof kui Kiviõli keemiatööstus peaks vähendama või lõpetama oma tegevuse, teatas Kiviõli linnapea valitsusele, majandus- ja kommunikatsiooniministrile, keskkonnaministrile ja sotsiaalministrile saadetud kirjas.

Linnavalitsuse teatel on Kiviõli Keemiatööstuse OÜ linna suurim tööandja, kindlustades tööga ligi veerandi linna töövõimelisest elanikkonnast, vahendas ERRi uudisteportaal teleuudiseid.

Tänu keemiatööstuses toodetavale soojusenergiale on linnavalitsuse teatel olnud siiani võimalik Kiviõli linna varustamine soojusenergiaga elanikkonna jaoks võimalikult soodsatel tingimustel.

Linnapea Dmitri Dmitrijevi sõnul jätkub Kiviõli linnale teadaolevatel andmetel põlevkiviõli tootmiseks Kiviõli keemiatööstuses toorainet selle aasta lõpuni.

Pärast seda on Kiviõli keemiatööstuse edasine tegevus küsimärgi all, kuna lahendamata on küsimus Põhja-Kiviõli teise põlevkivikarjääriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles