Helenius: Eesti võiks muutuda Soomele piimatootmise keskuseks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trigon Capitali nõukogu esimees Joakim Helenius.
Trigon Capitali nõukogu esimees Joakim Helenius. Foto: Peeter Langovits.

Eestis ei saa põllumajandus küll väga suurt osa majandusest, aga kui leitakse õige nišš, on sellel tegevusalal suured võimalused, kinnitas investeerimispankur, Trigon Agri kaudu ka põllumajandusärisse sukeldunud Joakim Helenius.

Heleniuse sõnutsi on paljud väikesed farmid liiga tillukesed, et olla konkurentsivõimelised. Suundumus on selline, et keskmise põllumajandusettevõtmise suurus kasvab ning leitakse oma nišš.

«Ma näen, et Eesti põllumajandus võib muutuda piimatootmise keskuseks Soome turule,» lausus Helenius, kelle sõnutsi ei ole põhjanaabrite farmid konkurentsivõimelised. «Eesti võiks saada kohaks, kus efektiivsemalt toota,» ütles ta.

Heleniuse sõnutsi inimeste emotsionaalne side kohaliku toiduga väheneb, mistõttu ei maksa karta, et siin toodetud toidukraami teistel turgudel ei taheta. Helenius möönis, et oli aeg, kui Soomes Eesti piima ei tahetud.  Nüüd on aga olukord muutunud ning lisaks piimale võib põhjanaabrite turul leida siinseid seeni ja marju jms.

Lisaks piimatootmisele oleks ärimehe hinnangul Eestis võimalik Skandinaavia turule võimalik toota ka juur- ja köögivilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles