LAIENEMINE JÄTKUB Piletilevi ostab enamuse kahes Poola piletimüügifirmas

BNS
Copy
Sven Nuutmann
Sven Nuutmann Foto: Piletilevi.

Piletilevi Group ostab enamusosaluse kahes Poola piletimüügifirmas ja tõuseb Poola turul suuruselt teiseks piletimüügiettevõtteks ning ühtlasi Kesk-Euroopa suurimaks tegijaks, vahendades aastas pileteid ligi 320 miljoni euro eest.

Piletilevi Groupi kaasomaniku ja juhi Sven Nuutmanni sõnul ostab Piletilevi Group Poola turul tuntud tegijad kicketi ning Biletomati. «Selle tehinguga omab nüüd Piletilevi Group ostetavates firmades 77-protsendist osalust, mis tõuseb 2026. aastaks 83,8 protsendi peale,» ütles Nuutmann.

Tema sõnul tagab Piletilevi Groupi ajaloo suurim investeering ettevõttele Poolas ligi 30-protsendilise turuosa. «Nüüd seisab ees ostetavate firmade ja meie olemasoleva ettevõtte GoOut Poola efektiivne ühendamine, et Piletilevi Groupi ja uute partnerite parimad funktsionaalsused jõuaksid võimalikult kiiresti kõikide meie klientideni,» rääkis Nuutmann.

Tema sõnul annab tugeva turujõuga piletivahendusettevõtte tekkimine Poola turule korraldajatele finantsilise kindlustunde, täiendab konkurentsi ja pakub suuremale publikumahule mitmekesisemat kultuuriürituste valikut. «Ühtsete standarditega ja riikideüleselt ühendatud piletisüsteem parandab oluliselt rahvusvahelist kultuurivahetust,» ütles Sven Nuutmann, lisades, et seni ürituste korraldajatele pakutud tingimused jäävad kehtima ka ettevõtete ühendamise järel.

Nuutmanni sõnul on ostetavate Poola ettevõtete müügiplatvormi tehnoloogiline tase väga hea ning kiirendab ka Piletilevi Groupi uue platvormi valmimist, millesse on ettevõte investeerinud ligi kuus miljonit eurot. Piletilevi uus platvorm valmib lõplikult 2025. aasta esimeses pooles.

Piletileviga liitunud Poola ettevõtete juhtide, kicket,com-i tegevjuhi Maciej Wartaczi ning biletomat.pl-i tegevjuhi Konrad Kubaczewski sõnul tagab partnerlus Kesk-Euroopa suurimaks tegijaks tõusnud Piletilevi Groupiga ettevõtete jätkuva arengu ning annab võimaluse pakkuda ürituste korraldajatele veelgi efektiivsemat tuge ürituste turundamisel ja pääsmete müügil. «Me tunneme Konradiga üksteist rohkem kui kuus aastat ja meil on alati olnud ühine kavatsus ühendada ja suurendada oma ettevõtlust Poolas. Tänu Piletilevi Groupile ja erakapitalifondile BaltCap saame selle lõpuks teoks teha ja saada Poolas teiseks suurimaks piletimüügi platvormiks turul, kus aastas müüakse pileteid kokku enam kui 1 miljardi euro eest,» ütles Wartacz.

Tehing allkirjastati teisipäeval Poola pealinnas Varssavis ning see jõustus kohe allakirjutamise järel. Tehingu kaasfinantseerija on SEB Pank. «Kohalike ettevõtete toetamine nende rahvusvahelisel laienemisel on üks meie eesmärke ja oleme väga rõõmsad, et saame olla Piletilevi Groupi partneriks sel teekonnal. Teeninduspõhiste ettevõtete areng on olnud väga kiire ja konkurentsitihe, seega on muljet avaldav näha, kui professionaalselt on Piletilevi suutnud kasvada, laiendada oma haaret ja saavutada turuliidri positsiooni,» kommenteeris SEB juhatuse liige Peep Jalakas.

Baltimaade suurim piletimüügikeskkond Piletilevi Group asus Kesk-Euroopas jõuliselt laienema mullu suvel, kui esmalt osteti enamusosalus Rumeenia ühest suurimast piletimüügifirmast Bilete.ro ning seejärel ka Tšehhi turuliidrist GoOut.net-ist.

«Sellega meie ambitsioonid ei piirdu ning oleme praegu alustanud veel kahes riigis ettevalmistusi ettevõtete omandamiseks,» ütles Nuutmann.

Tema sõnul on Kesk-Euroopa suurimaks tegijaks tõusnud Piletilevi märgatud ning iga kuu laekub eri riikidest mitmeid koostööettepanekuid. «Valime partnereid väga tähelepanelikult ja vaatame, et meie väärtused ja tulevikuvisioon langeksid kokku kaasaktsionäride omaga,» ütles Nuutmann.

Ettevõtja Sven Nuutmanni investeerimisettevõttele EastCom Capital ja investeerimisfirmale BaltCap kuuluv Piletilevi Group on rahvusvaheline piletimüügi ettevõte, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Rumeenias, Tšehhi Vabariigis, Slovakkias ja Poolas ning tähistas tänavu 27. edukat tegevusaastat.

Piletilevi Group tegutseb 79 miljoni elanikuga turul. Vahendatud piletite maht on kasvanud 17 miljoni piletini 320 miljoni euro väärtuses ning kõigi veebilehtede aastane külastusmaht kasvab 116 miljonini aastas. Piletilevi Group pakub tööd ligi 250 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles