Teet Kuusmik: Ida-Virumaale tuli mitu suurt ettevõtet

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnel Kohtla kaevanduspargis: Ida-Virumaa arengu määravad tööstusettevõtted.
Tunnel Kohtla kaevanduspargis: Ida-Virumaa arengu määravad tööstusettevõtted. Foto: Meelis Meilbaum

Sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liige Teet Kuusmik peab uuel aastal oluliseks tööstusalade arendamist Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Kiviõlis.

Mida peate oma ettevõtluses 2014. aasta olulisemaks sündmuseks?

Suurettevõte Westaqua-Invest OÜ (kaubamärk Aquaphor) avas Narva Logistika ja Tööstuspargis veepuhastussüsteemide tehase.

Jõhvi Logistika ja Äripargi taristu ehitamise leping Lemminkäinen Eesti ASiga sai allkirjad 9. septembril ja detsembris alustati infrastruktuuri ehitustöödega.

SA-le Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus anti 2014 konkursi «Tunnuste Ettevõtluse Edendajat 2014» võitja auhind. 

Mis iseloomustab Teie hinnangul lõppeval aastal Eesti majandust?

Kiired muutused majanduskeskkonnas seoses Ukraina kriisi, sanktsioonide ja nafta hindadega, tõid paljudele ettevõtjatele kaasa kiire kohanemise ja äriplaanide korrigeerimise vajaduse.

Mida ootate oma ettevõtte ja Eesti majanduse käekäikust 2015. aastal?

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus eesmärk on uute välisinvesteeringute toomine maakonda. Teeme aktiivselt tööd uute sihtgrupi ettevõtetega Narva suunal ning liigume edasi arendusprojektidega Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Kiviõlis. Majanduses tervikuna on Eesti jaoks oluline kohaneda muutuva geopoliitilise olukorraga ning leida uusi turge igas valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles