Endine palgaline nimetas Maximas töötamist häbiväärseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Ajaleht Saarte Hääl avaldas lugeja Riina Nurme kirja sellest, kuidas ta mõned kuud Kuressaare Maximas tööl käis. Esialgu sujus kõik hästi, kuid pärast ülemuse vahetust tuli naisel taluda kasvatustööd tegevate «koerte» sõimu.

Nurme kirjutas, et pärast tema otsese ülemuse lahkumist hakkas kauplus katsetama erinevaid müügijuhte. «Kõige tipuks saadeti kaela «koerad»: musta ja valge peaga leedu tädid. Nende ametiks olevat juhataja Heidi Paabuti sõnul õpetamine. Tegelikkuses aga oli amet sõimata keset Maxima kaubanduskeskust lihtsaid töötegijaid.»

Samuti nõuti naiselt selgitust telefoni teel tulnud kliendi kaebuse kohta, kus kurdeti teenindamise aegluse üle, samas jäid selgituse andmise ajaks kliendid pika näoga leti taha ootama.

Kogu sündmustejada tõttu sai Nurmel mõõt täis ja ta paiskas juhatajale välja kõik oma tähelepanekud kaupluse töö- ja müügikorraldusest, inimsuhetest ja keeleseadusest. Mõni aeg pärast seda soovitati naisel kirjutada lahkumisavaldus. «Soovituses tajusin käsku ja kirjutasingi.»

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid nimetas kirja, kus töötaja kutsub oma kolleege koerteks, solvavaks ja ilmekaks näiteks inimese enda suhtumisest. Töösuhte lõpetamise põhjustena tõi kaupluse esindaja välja klientide kaebused ja tööülesannete mitterahuldava täitmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles