Tiit Vähi: raha liigub sinna, kus on edasiminek

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinnas peetud majanduskonverentsil tõdes Eesti Suurettevõtete Assotsiatsiooni esimees Tiit Vähi, et kui Venemaa majandus kosub kiiremini kui Euroopa oma, liigub ka raha ida poole.

«Kui Euroopa liidu majanduskasvuks prognoositakse 0,5-1 protsent, siis Venemaal on sama number 4-4,5 protsenti. Euroopa liidu meetmetest hoolimata on selge, et raha liigub sinna, kus ei ole seisak, vaid kasv,» märkis Vähi.

Majanduskriis on Vähi sõnul löönud pea kõiki riike, kuid vähem haavatud on riigid, kel suur siseturg ja oma valuutapoliitika, eelkõige Hiina, India, Brasiilia, osaliselt Venemaa, lähematest riikidest ka Poola.

Vähi tõdes, et nende transpordikoridoride riigid on viimase kolme aasta jooksul käitunud erinevalt: Soome teeb Venemaaga pragmaatlist koostööd, ent Eesti märksõna tundub olevat  «transiiti pole meile vaja», Läti ja Leedu märksõna aga seevastu  - «kui Eestile pole transiiti vaja, siis tooge see meile».

Samas on Venemaa asunud transiidi sõltumatust suurendama ja oma sadamaid arendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles