Lahkuv nõukogu liige on rahulolematu Harju Elektri dividendipoliitikaga

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Talgre.
Madis Talgre. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju Elektri nõukogu liikme kohalt lahkunud Madis Talgre selgitas täna aktsionäride üldkoosolekul, et tema lahkumise põhjuseks on asjaolu, et ei suutnud mõjutada nõukogu maksma aktsionäridele suuremaid dividende.

Ettevõtte aktsionäride üldkoosolek võttis täna vastu otsuse maksta omanikutulu 1,74 miljonit eurot, mis moodustas 33,7 protsenti eelmise aasta puhaskasumist.

Varasematel aastatel on ettevõte maksnud dividendidena üle 40 protsendi ning 2009. aasta tulemuste eest koguni 70 protsenti puhaskasumist.   

Lisaks on Talgre rahulolematu sellega, et ettevõtte varade hulgas liiga palju Soome ettevõtte PKC Group aktsiaid. Harju Elektri juhataja Andres Allikmäe teatas täna hommikul Tallinna börsile, et ettevõte müüs eelmisel aastal 200 000 PKC aktsiat, millelt teeniti 4,6 miljonit euot. Tehingujärgselt kuulub Harju Elektrile 4,6 protsenti PKC Groupi aktsiatest.

Aktsionäride üldkoosolek valis uueks nõukogu liikmeks Aare Kirsme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles