Leht: maksuamet pitsitab alustavaid ettevõtjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Maksuamet karmistas mullu suvel käibemaksukohustuslaseks pürgijate kontrolli ehk umbes neljandik käibemaksukohustuslase numbri taotlejatest peab pärast avalduse esitamist maksuametis aru andmas käima, kirjutab Äripäev.

Eelmisel aastal kutsuti maksuametisse oma ettevõtlust tõendama 23 protsenti numbri taotlejatest, lisaks analüüsiti 28 protsenti avaldustest ja vajadusel küsitleti nende esitajaid.

Põhjalikum kontroll tehti seega poolte taotluste puhul. Kuna käibemaksukohustuslase number on alates 16 000-eurosest aastakäibest kohustuslik, satub maksuameti huviorbiiti palju alustavaid ettevõtjaid.

«Maksuhaldur pöörab eelmise aasta suvest  suuremat tähelepanu esmakordselt äriühingut registreerima tulnud isikutele,» ütles maksu- ja tolliameti maksukorralduse talituse juht Monika Jõesaar.

Ta põhjendas, et sagenesid juhtumid, kus kasutati ära puhta taustaga isikuid, et saada käibemaksukohustuslase numbrit kontrollita.

Täismahus artikkel Äripäevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles