Ligi: Euroopa peab Ukrainat toetama ja kaitsekulusid hoidma

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul peab Euroopa Ukrainat toetama ning hoidma kaitsekulusid.

Euroopa Liidu rahandusministrid arutasid tänasel kohtumisel Ukraina olukorda ja kriisi mõju Euroopale.   

«Ukraina praegused probleemid ületavad tõsiduselt majanduslikke mõjusid. Euroopa Liit peab koos Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) nende abistamiseks koordineeritult tegutsema,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi. «Kõige kriitilisem on Ukrainale praegu tugi riiklike institutsioonide toimimiseks ning energiasubsiidiumide kadumise leevendamine.»

Rahandusminister viitas sõnavõtus Venemaa ajaloolisele käitumismustrile Euroopas. «See kordub, kui Euroopa ei näita tahet ja valmisolekut end kaitsta ning kärbib kaitsekulusid,» ütles Ligi. Eesti on nende riikide hulgas, kes kulutavad riigikaitsele 2 protsenti SKTst.

Euroopa Komisjon võttis eelmisel nädalal vastu kuni 11 miljardi suuruse abipaketi konkreetsete meetmetega majandusliku ja rahandusliku abi andmiseks Ukrainale. Kuni 11 miljardi euro suuruse paketi kiitsid heaks ka ELi valitsusjuhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles