Ligi: programmiarutelud on erakonnas juba ammu tulised

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Reformierakonna aseesimehest rahandusminister Jürgen Ligi sõnul uuendab erakond uuendab oma poliitikat ka juhul, kui esimees jätkab.

Ligi sõnul olid programmiarutelud Reformierakonnas tulised juba siis, kui uue esimehe suhtes polnud võetud mingeid hoiakuid.

«Viimaste aastatega oleme tänu OECD liikmelisusele, IMFi koostööle ning EL majandusreformile akumuleerinud kogemuse, mille lähedast Eestil pole kunagi olnud. Võime üsna kindlalt vahet teha, millised mudelid majandus-, sotsiaal- või halduspoliitikas töötavad, sest analüüs parimate praktikate kohta on võtta,» kommenteeris Ligi.

«Praegu süstematiseerime seda kogemust ja mul on hea meel tõdeda, et Siim Kallasel pole olnud raske sellesse protsessi sulanduda ja tal on, mida sinna lisada. Põhiline, miks Eestis saab olla senisest parem elada, seondub endiselt töökohtade ja sissetulekutega,»  lisas ta.

Endiselt pole Ligi sõnul muud lahendust kui kasvusõbraliku majanduspoliitika uued algatused, ent see tähendab ka aina suuremat tähelepanu neile, kes kipuvad maha jääma.

«Kõigi kaasamine majanduskasvu hüvedesse  sisaldab erinevate poliitikate paremaks tervikuks sidumist vastavalt parimale rahvusvahelisele praktikale. Ühtlasem kaasatus ise aga on ka majanduskasvu varu,» märkis Ligi.

Ivar Raig kirjutab tänases Postimehes, et kui Eestil õnnestuks Siim Kallase juhtimisel töötada välja uus toimiv sotsiaalliberaalne poliitika, siis läheks tõenäoliselt täide ka Kallase enda kunagine unistus, et Eesti kujundab uue kapitalismimudeli.

Raig kirjutab ühtlasi, et Kallaselt oodatakse ka sisulisi reforme riigi majanduse juhtimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles