Naine sai jõuludeks Kalevi ussitanud šokolaaditahvli

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi 300-grammine tume šokolaad metspähklitega.
Kalevi 300-grammine tume šokolaad metspähklitega. Foto: Lugejapilt

Tarbija24 lugeja Kelli leidis eile avatud jõuludeks saadud Kalevi metspähklitega šokolaadi seest sipleva ussikese.

«Terve šokolaadi ulatuses oli neid «käike» rajatud tohutult. Ussike elas ja siples ringi. Šokolaad on pakendatud kaks nädalat tagasi ja «parim enne» on oktoober 2014,» kirjeldas Kelli.

AS-i Kalev tootekvaliteedijuht Evelin Kalda ütles lugeja fotot kommenteerides, et tegemist on nn pähkliussidega, mis tulenevad looduslikest toorainetest nagu mandlid, pähklid, rosinad vms.

«Liblikad (leedikud), kelle järglased on pähkliussid, võivad levida ning pähkliussid hakata arenema kogu tarneahela ulatuses (laos, kaupluses, kodus jne). Eriti siis, kui pähkleid sisaldavaid maiustusi on säilitatud kõrvuti kuivainetega ja/või soojas ning niiskes kohas, mis on soodsateks tingimusteks pähkliusside arengule,» selgitas Kalda.

Ta kinnitas, et Kalevil on kvaliteedikontroll väga tugev ja probleeme tuleb ette harva. «Muuhulgas auditeerime kõiki oma toorainetarnijaid ja nõuame iga toormepartiiga kaasa dokumente, mis kinnitavad toorme vastavust kõigile nõuetele,» lausus Kalda.

Kalevi tootmishoones ja ladudes vastutab kahjuritõrje eest spetsiaalne firma, mille töötajad teostavad regulaarset kontrolli ladudes ja kogu tootmisalal.

Kalev kontrollib üle laos oleva sama partii šokolaadide kvaliteedi ning saadab kliendile asenduseks uue toote.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles