Rehn: osa euromaid suudab jätkata majanduse elavdamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn (vasakul) ja Jean-Claude Juncker ööl vastu tänast toimunud pressikonverentsil.
Olli Rehn (vasakul) ja Jean-Claude Juncker ööl vastu tänast toimunud pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu majandusvoliniku Olli Rehni sõnul ei pea kõik riigid ajama ühesugust majanduspoliitikat, sest väljaminekute kiireid kärpeid vajavad üksnes tõsistesse võlgadesse sattunud maad.


Teistel riikidel on rohkem liikumisruumi näiteks ergutusabinõudega jätkamiseks, vahendas Helsingin Sanomat.

«On tähtis, et kõik ei astuks olukorra stabiliseerumiseks ühesuguseid samme. See võiks lämmatada majanduskasvu ja toibumist,» rääkis Rehn pärast täna varahommikuni kestnud eurogrupi istungit.

Euroala rahandusministreid koondava rühma juhi Jean-Claude Junckeri sõnul on kõik 16 euromaad arvamusel, et Euroopa Komisjoni eelmisel nädalal esitatud ettepanek majanduspoliitika koordineerimise tõhustamisest liigub õiges suunas.

Tegelikkuses tähendab see riikide eelarvete eelnevat kontrollimist.

«Nii ei anta käest ära võimu – riikide parlamendid võivad teha oma otsuseid teiste euromaade nägemuse baasil,» rääkis Juncker ajakirjanikele.

Eurosüsteemi peab Juncker usutavaks ja seda vaatamata euro hiljutisele nõrgenemisele.
Junckeri sõnul sobib eelarvete eelnev kontrollimine eriti hästi euromaadele, kuna nende omavaheline koostöö on tõhusam kui muudel ELi liikmesriikidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles