Pärnusse kerkib bioõlitehas

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanister.
Kanister. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Fortum tahab Pärnusse rajada bioõlitehase, esialgu kasutatakse toodetavat õli vaid vastavates katlamajades, aga tehnoloogiat arendatakse edasi, et õli saaks kasutada ka laeva- ja automootorites.

Bioõlitehas kerkib plaanide kohaselt Pärnu koostootmisjaama ehk soojust ja elektrit koos tootva ettevõtte kõrvale, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Fortum Eesti juht Margo Külaots ütles, et tegemist on tehnoloogiaga, mida võib nimetada uueks ajajärguks energeetikasektoris - kiire pürolüüsi meetod, mis seisneb biomassi kiires kuumutamises ilma hapniku juurdepääsuta ning saadud orgaanilise materjali kondenseerimises bioõliks.

Tema sõnul valmis kuu aja eest Soomes Joensuus esimene sellisel tehnoloogial põhinev tootmisüksus, seega on kindel, et tegemist on toimiva projektiga. kindel on ka see, et tehnoloogiat arendatakse edasi, et õli sobiks tulevikus ka laeva- ja autokütuseks.

Uude jaama investeeritakse ligi 30 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles