Makseraskustes pangatöötajad ähvardavad võla sissenõudjat

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka pangatöötajad võivad hätta jääda maksekohustuste täitmisel.
Ka pangatöötajad võivad hätta jääda maksekohustuste täitmisel. Foto: Corbis/Scanpix

Võlgade sissenõudja väitel on tekkinud võlglaste uus alaliik - võtmepositsioonil olevad pangatöötajad, kes oma naha päästmiseks ähvardavad võlgade sissenõudjat panga musta nimekirjaga.

«Pangatöötajad, see on võlglaste uus alaliik. Eriliste tõbraste alaliik - lipsuga vennad,» rääkis võlgade sissenõudja Lauri Vitsut aripaev.ee-le.

Vitsuti sõnul töötavad maksmisega raskustesse sattunud pangaametnikud reeglina võtmepositsioonidel ning katsuvad esialgu võlgade sissenõudjat ähvardada.

«Võib-olla lähete te millalgi panka ja tahate laenu võtta, võin teid aga lasta musta nimekirja kanda,» tõi ta näite korduvalt kuuldud ähvardustest.


Üheks maksmisega raskustesse sattunud, kuid eriti jultunud pangatöötaja näiteks peab Vitsut SEB raha- ja valuutaturgude vanemdiilerit Bruno Palksaart, kes ehitas aadressil Särjesilma 28 uhket maja ning tellis sinna ASist Pumeko viimase peal aknad ja uksed, kuid püüab iga hinna eest maksmisest kõrvale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles