Pettunud Fortum kavatseb osaleda välismaistes projektides

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumi peahoone Espoos
Fortumi peahoone Espoos Foto: Wikimedia

Energiakontsern Fortum, mille taotluse rajada riiki uus tuumajaam valitsus tagasi lükkas, kavatseb osaleda välismaistes projektides.


Tegevdirektor Tapio Kuula sõnul kaalub ettevõte osalemist tuumaelektrijaamaprojektides välismaal, vahendas YLE.

Mujalt on küsitud firma huvi kohta osaleda tuumaenergiahangetes ja nüüd hakatakse neid võimalusi ka uurima.

Valitsuse eilne otsus anda nõusolek tuumajaama rajamiseks Fennovoimale ja TVO-le valmistas Fortumile pettumust. Kuula sõnul vastas nende esitatud taotlus esmaklassiliselt kõik kriteeriumid.

Fortumi hinnangul oleks Loviisa-3 olnud Soome eeliseid arvestades parim ja vajanud luba kohe. Kontserni kinnitusel on tuumaenergia roll firma tulevikku arvestades väga oluline.

Börsil noteeritud Fortumist pool kuulub Soome riigile. Loviisas kahte tuumareaktorit omaval Fortumil on üle 80 000 aktsionäri üle kogu maailma.

Kuigi Fortum jäi eile loata, saab firma 25 protsenti TVO toodetavast elektrienergiast. Majandusminister Mauri Pekkarineni sõnul tähendab see 400-450 megavatt-tundi.

Parlamendiliikmetest koosneva Fortumi järelevalvenõukogu aseesimees Sanna Perkiö rääkis Kauppalehti Online'ile, et loodetavast saab Fortum tuumajaama rajamiseks loa järgmisel valitsusperioodil.

Nõustumine kahe tuumajaamaga oli praegusel valitsusperioodil poliitiliselt parim võimalik otsus, märkis Perkiö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles