Tootjahinnaindeks tõusis märtsis 1,2 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidu langetamine
Puidu langetamine Foto: SCANPIX

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis 2010. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,2 ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 1,2 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus keemiatoodete tootmises ja hindade langus joogitootmises. 2009. aasta märtsiga võrreldes tõusid hinnad enim puittoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks langes 2010. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,4 ja tõusis võrreldes eelmise aasta märtsiga 2,6 protsenti.

Indeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus põllumajandussaaduste, turbatoodete ja toiduainete tootmises ning hindade langus metalltoodete tootmises.

Impordihinnaindeks tõusis 2010. aasta märtsis võrreldes veebruariga 1 ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 8,6 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam metsa, põllumajandussaaduste, metalli ja metalltoodete ning naftasaaduste hinnatõus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles