Eesti ettevõtjate võimalused Kasahstanis äri ajada avarduvad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani lipp.
Kasahstani lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Kui eile kirjutati alla Eesti ja Kasahstani valitsuse vaheline protokoll, siis täna Kaubandus-Tööstuskoja korraldatud seminar näitas, et huvi kahe riigi kaubandussuhete arendamiseks on vastastikune.


Probleeme võib tekitada 1. jaanuarist kehtima hakanud Kasahstani, Valgevene ja Venemaa ühtne tolliliit, millega seoses paljude kaupade tollitariifid edaspidi tõusevad, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Eesti aukonsul Kasahstanis Karl Jüri Piht ütles, et see suhteid ei riku, pigem tekib samasugune ühtne teenuste ja kaupade liikumine nagu Schengeni süsteemis - kui Narva piir Venemaa suunas ületada, ollakse automaatselt juba Kasahstani tollitsoonis.

Omajagu pahandust on teinud ka majanduslangus, mis kukutas Eesti ja Kasahstani kaubavahetuse eelmisel aastal võrreldes 2008. aastaga ligi 30 protsenti allapoole. Huvi maailmas territooriumi poolest 9. kohal oleva Kasahstani vastu oli seminaril siiski suur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles