Vopak E.O.S plaanib Muugal laienemist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopak E.O.S direktor Sten Aamer.
Vopak E.O.S direktor Sten Aamer. Foto: Toomas Huik

Muuga sadamas ja selle lähedal kolme suurt terminali omav Vopak E.O.S. on vaatamata üldisele madalaseisule transiiditurul oma seniseid mahtusid säilitanud ja isegi suurendanud ning teenib kasumit.


«Transiidis on tähtis jätkusuutlikkus. Kui suudame kliendile pakkuda jätkuvalt samal tasemel teenust, siis pole tal ka põhjust ära minna,» vastas Vopak E.O.S direktor Sten Aamer küsimusele, kuidas firmal on õnnestunud veomahte kriisi ajal kasvatada.

Olulist rolli mängivad seejuures pikaajalised ärisidemed, mis omanikel aastatega tekkinud. Vopak E.O.S. kuulub poole ulatuses globaalse haardega börsifirmale Vopak ja poolenisti vene firmale N-Trans. Naftatoodete käitlejate hulk on maailmas viimastel aastatel vähenenud ja see on turg on koondunud üksikute suuremate tegijate kätte.

«Tugev omanik annab igal juhul suurema võimaluse ühele või teisele kaubavoole konkureerida,» leidis Aamer. N-Trans on näiteks Venemaa suurim tranpordifirma.

Aameri sõnul peituvad Vopak E.O.S eelised ka tehnoloogias, mis võimaldab tühjaks laadida 1500 raudteevagunit päevas. Kuna põhiosas on kaubaks masuut, on kiirus väga tähtis.

Paralleelselt mahtude suurenemisega on toimunud konsolideerumine ja Vopak E.O.S koondab nüüd juba kolme terminali, milleks on Trendgate, Termoil ja Pakterminal. See võimaldab rahuldada klientide erinevaid vajadusi, pakkudes neile sobivat hinda.

Vopak E.O.S juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer kinnitas, et kõigi kolme terminali mahutipark on praegu sajaprotsendiliselt hõivatud ja firma pikaajalised lepingud tagavad jätkusuutlikkuse. Sel aastal on kavas mahutiparki Muuga sadamas veelgi suurendada.
Uusima meetodi järgi toimub masuudi laadimine sadamas laevalt laevale ja see nõuab vahemahuteid.

Vopak E.O.S annab Eestis tööd ligi 500 inimesele. Ettevõte veab läbi Eesti läände Vene, Valgevene ja Kasahhi õli- ja naftatooteid, millest 94 protsenti liigub mööda raudteed. Eesti Raudtee veomahust annab see üle 50 protsendi. Kokku mahutavad kolm terminali ligi miljon kuupmeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles