Mobiilifirmade vahel käib internetisõda

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet..
Internet.. Foto: AP Photo / Scanpix.

Pärast seda kui Elisa ja EMT tulid välja uute soodsamate tingimustega internetpulkadega, langetas ka Tele 2 mobiilse internetiteenuse hinda.


3-gigabaidise mahuga internetiühenduse kuutasu alanes esmaspäeval avaldatud uue hinnakirja järgi umbes kümnendiku võrra. Tähelepanuväärne on ka see, et kui seni küsis Tele 2 mahu piirangu ületamise eest kopsakat lisatasu, siis uues hinnakirjas seda enam pole. Mahu täitumisel alaneb vaid andmevahetuskiirus, millega firma püüab kliente sundida ostma nn päevapileteid.

3 GB mahuga internetipulga kuutasu on Tele 2-l uues hinnakirjas 295 krooni, seni oli see 330 krooni.

Elisa küsib 7 GB andmemahu eest kuus 199 või 349 krooni. Odavamal juhul on andmeside kiirus piiratud 500 Kbit/s. See ei luba küll suuri faile alla või üles laadida, kuid on piisav igapäevaseks arvutikasutuseks.

7 GB andmemaht on aga juba selline, et see lubaks näiteks ühes kuus seitse keskmist mängufilmi netist oma arvutisse laadida. Teisisõnu, see on üsna suur andmemaht, mida enamik arvutikasutajaid igapäevaselt ei vaja.

EMT püüab internetipulga kasutajaid praegu kahekuulise tasuta prooviajaga. Teenust toetab äge reklaamikampaania. Samas küsib firma 7 GB andmemahuga internetipulga kuutasuks 395 krooni. Sellise tasu eest saab klient 3G levialas ka talutava andmesidekiiruse. Kuid EMT-l on pakkuda ka odavam 249 kroonine andmesidepakett, mis pakub mahuks 2 GB ja eelmisest kehvemat sidekiirust.

2G võrguga on kaetud terve Eesti, 3G kiiret andmesidet saavad nautida suuremate linnade elanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles