Rehn: Kreeka peab olema valmis lisaabinõude kasutamiseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi majandusvolinik Olli Rehn
ELi majandusvolinik Olli Rehn Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu majandusvolinik Olli Rehn soovib Kreeka valitsuselt vajadusel näha lisaabinõusid eelarvepuudujäägi kärpimiseks.


«Ärgitan Kreeka valitsust võtma kasutusele kõik vajalikud abinõud. Vajadusel võib minna vaja lisameetmeid, et stabiilsusprogrammi eesmärgid täita, eelkõige nelja protsendipunkti suurune eelarvepuudujäägi vähendamine sel aastal,» rääkis Rehn Taloussanomate vahendusel.

Kreeka eelarvedefitsiit on sel aastal paisunud 12 protsendini sisemajanduse kogutoodangust. Euroopa Liidu kehtestatud ülemmäär on aga 3 protsenti SKTst.

Rehni sõnul teeb Euroopa Komisjon esimese vaheülevaaate muudatuste mõjust märtsis. Vajaduse korral tehakse ettepanekuid täiendavateks kärbeteks.

«Kriisi teravaim õppetund on see, et meil on väga vaja majanduspoliitika sügavamat ja laiemat järelevalvet, näiteks eelarvepuudujäägi varasemaks märkamiseks ja probleemi lahendamiseks,» ütles Rehn.

Soomlasest majandusvoliniku sõnul kavatseb komisjon teha varsti ettepanekuid euroregiooni riikide majanduspoliitika tõhusamaks jälgimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles