Gruusia pakub Eestile veini, ootab aga kala- ja piimatooteid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder ja Bakur Kvezerali.
Helir-Valdor Seeder ja Bakur Kvezerali. Foto: Põllumajandusministeerium

Kaubavahetuses pakub Gruusia Eestile eelkõige oma veine, vastu ootab aga piima- ja kalatooteid.

Täna annavad just kalatooted peamise osa Eesti toidukaupade ekspordist Gruusiasse, vahendas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja.

Piimakaubanduses peaksid nüüd järgnema juba otsekontaktid ettevõtjate vahel, millele Gruusia põllumajandusminister Bakur Kvezerali lubas ka omapoolset toetust suhete korraldamisel.

Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja tema Gruusia kolleeg allkirjastasid täna vastastikuse koostöö memorandumi, milles keskendutakse Eesti antavale arenguabile ning kahepoolsetele majandus- ja kaubandussuhetele põllumajanduse ja toidutootmise valdkonnas.

Põllumajandusminister Kvezereli sõnul on Gruusia huvitatud koostööst erinevate rahvusvaheliste organisatsioonidega ning selle jaoks on Eesti ekspertide panus väga oodatud. Samuti on Gruusia avatud Eesti ettevõtjate investeeringutele, millele tehakse mitmesuguseid soodustusi, kaasa arvatud riigi põllumajandusmaa soodustingimustel müük.

Põllumajandusminister Seederi sõnul on kahe riigi ministeeriumide vaheline koostöö olnud küllalt aktiivne juba täna ning äsja sõlmitud koostöömemorandum annab sellele vaid hoogu juurde.

«Gruusia esindajad osalesid näiteks eelmise aasta lõpus Tallinnas korraldatud põllumajanduse ja toidu valdkonna arenguabi seminaril,» rääkis Seeder. «Arvestades meie riikide sarnast käekäiku, saame me Gruusiat paljudes valdkondades toetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles